FRI FRAKT ÖVER 499 KR

30 DAGARS ÖPPET KÖP

SNABBA LEVERANSER

Hem » HJÄLP BARN I THAILAND
HJÄLP BARN I THAILAND

HJÄLP BARN I THAILAND

Amzonet stöder Childfriends hem för utsatta barn i Thailand. Gör det du med !

Läs Om Childfriend


BaanChivitMai betyder "hem för nytt liv" och är en fristående lokal hjälpverksamhet i Thailand som har räddat flera hundra barn och ungdomar undan prostitution och knarkhandel. 
Verksamheten startades 1989 och bedrivs i huvudstaden Bangkok och i Chiang Rai, längst upp i norra Thailand. Genom BaanChivitMai får utsatta barn och ungdomar någonstans att bo och möjligheten till skolgång. BaanChivitMai driver även ett hem för aidssjuka barn och arbetar med information om aids i bergsbyarna i norra Thailand. 
Ett bidrag från dig gör skillnad. Du är med och skapar förutsättningar för en ny start och ett nytt liv.

 

Wari, 9 år och Mai, 7 år är systrar. De är båda födda i Thailand, men kommer från en burmesisk familj. De har, som så många andra, flytt från Burma till Thailand. De kom tillsammans med sin mamma, som hade en sorglig historia att berätta. Modern vädjade om beskydd för sina flickor på BCM. Den lille brodern som också var med skulle följa med sin mor. Hon hade precis flytt ifrån sin våldsamme och alkoholiserade make. Han hade bestämt sig för att sälja sina flickor för att få tag i pengar till mer alkohol. Han skulle börja med Wari, som är äldst. Han låste in flickan i en hydda uppe i bergen. Sen gick han på jakt efter en hallik. Han blev bjuden ca 7000 kronor för henne. Det är mycket pengar i Thailand.

Efter några dagar började mamman sakna sin flicka. Hon hörde sig för hos folk i trakten och fick veta var pappan gömt henne i väntan på halliken, som skulle ta henne med sig. Då bestämde hon sig. Hon lämnade sin man och sprang iväg med sina tre barn. Mannen vet än idag inte var de är. Flickorna är nu i säkert förvar och njuter av att kunna gå i skolan och äta sig mätta varje dag

                                                                                                                                                            

När Winais mamma dog blev han lämnad ensam utan familj. Han fick ris i byn men tvingades att äta och bo själv i en hydda i skogen. I bybornas ögon var han en ond ande. Han blev ofta slagen och fick inte vara i närheten av de andra barnen. Det var så vi hittade den rädde, smittade 5-åringen och förde honom till Eden. 
Omgiven av kärlek förvandlades han till den öppnaste och gladaste kille. Fortfarande finns det dagar när han mår mycket dåligt, med huvudvärk, utslag och diarre. Men nu slipper han vara ensam; här finns det alltid någon som kan trösta och hjälpa honom.

Som kund hos oss kan du hjälpa till att stödja detta projekt i Thailand.

Skänk 10 kronor eller mer till dom som behöver. 

Pengarna går oavkortat till BaanChivitMai  ( hem för nytt liv )

  Se videon  

Bageriet i Chiang Rai

Vid centrala busstationen, mitt i Chiang Rai, ligger vårt bageri. Här bakas bröd och kakor på skandinaviskt vis. Bageriet är välbesökt, både av lokalbefolkningen och de utländska gästerna. 
Verksamheten sysselsätter nio ungdomar i 18-årsåldern som bor på skolhemmet i HuaDoi. Målet är både att ungdomarna ska få en yrkesutbildning och att verksamheten ska kunna bidra ekonomiskt till BaanChivitMai. 
Bageriet har startats med hjälp av Sune Wissmar, som själv driver skandinaviska bagerier i Laos. Några av ungdomarna har fått en utbildning på Peder Skrivares gymnasieskola i Varberg.

 Fler arbeten inom projektet.

- Skolhemmet i Maesuay

- Skolhemmet i HuaDoi

- Baan Chivit Mai Bakery

www.childfriend.com         www.bcmthai.com